Hazafalva Üzenete – CsendÉlet közösség 1 mesében

Az alábbi mese, egy meseterápiás gyakorlat során született, még tavaly. Ildi tanulta (a BVT mellett) a meseterápiás módszert, jómagam pedig kipróbáltam nála. Most, mikor úgy döntöttem, feltöltöm ide az írások közé, esett le és állt össze a kép! A mese Hazafalva üzenetéről, egyben a CsendÉlet közösség megteremtése, megtestesítése és életre keltése volt! Fogadjátok SZERetettel!

Hazafalva Üzenete
Messze-messze az Óperenciás Tengeren is túl, létezik egy hely. Egy hely, ahol a szivárvány színeiben pompázik a környezet. Minden szín él. A fák lombjai csillogóan zöldek, gyökereik mélyen a földbe hatolnak. Szinte látható mennyire egybeolvadnak és táplálják egymást a FöldAnyával. A réten a fű lágyan meghajol a szellő kérésére és mikor belefekszel, selymesen simogat. A virágok szirmai sárga, piros, rózsaszín és lila színekben tündökölnek. Itt minden békés és nyugodt.

Meseterápiás gyakorlatból született🙏http://onesscreative.hu/hazafalva-uzenete-csendelet-kozosseg-1-meseben/

CsendÉlet (@onesscreative.csendelet) által megosztott bejegyzés,

Ezen a csodálatos színekben ragyogó helyen élnek Hazafalva lakói. Ők egytől-egyig boldog emberek, hazataláltak. Gyermekéveiket Hazafalva lakói mellett felváltva töltik el. Számos mesterséget kipróbálnak és megtapasztalnak, ezáltal felnőttkorukra már bizton tudják, melyik művelése teszi boldoggá őket. Hazafalva apraja-nagyja szinte egész nap csendben teszi a dolgát. Figyelnek önmagukra, tetteikre és embertársaikra. Egyszerűen, békésen, őszintén, tiszteletben és szeretetben élik életüket. Pillanataikat az erények vezérlik. Esténként – Hazafalva közepén - összegyűlnek, tábortüzet raknak, énekelnek és táncolnak.

Egy este, mikor az együttlét örömében vigadtak a tűz körül, Vándor érkezett. Hirtelen elhallgattak.
- Adjon Isten! – köszönt a Vándor.
- Adjon Isten! – köszöntek vissza Hazafalva lakói. Mi járatban errefelé? – kérdezte a Bölcs.
- Járom utam, megyek a hangom után, jól tudja ő, merre van dolgom. Most idevezetett. Éjszakára megpihennék, maradhatok-e maguknál? – kérdi a Vándor.
- Szívesen látjuk! Jöjjön, üljön le közénk. Egyen-igyon és vigadjon velünk! – mondta a Bölcs.
A Vándor hálásan megköszönte a szíves vendéglátást, majd így szólt: Jártam sok helyen a világban, láttam szépet, hallottam ékest, éreztem a végtelenséget. Viszont ilyet még nem tapasztaltam. Itt minden békés és nyugodt. Az este fényében, színek ragyogása árad a fákból, bokrokból, virágokból. Mosoly honol mindenütt, bármerre is nézek. Bánat, egy pillanatra sincs arcukon. Egyszerűen tündökölnek, összhangban a természettel. Mi a titkuk?
- Ó, már sokan kérdezték ezt tőlünk – mosolygott a Bölcs. Tölts velünk 3 napot, aztán válaszolj kérdésünkre: Mitől működik a szív? Ha helyénvaló a feleleted, már magad is tudni fogod a titkunkat!
- Örömmel! Elfogadom a meghívást! - szólt a Vándor.

A Vándor mindhárom napot teljes átéléssel töltötte. Az elsőt játékosságban a gyerekek közt, a további két napot Hazafalva lakóival felváltva, derűs nyugalomban. Elérkezett az utolsó este, összegyűltek a tábortűznél a nap csodáit ünnepelve.
- Gyere Vándor énekelni, táncolni! – szólt a Bölcs.
- Mi lesz a válasszal? – kérdezte a Vándor.
- Holnap pirkadatkor itt találkozunk, és akkor megadod a választ. Most vigadjunk! – válaszolt a Bölcs.
Másnap, napfelkeltekor Hazafalva apraja-nagyja megjelent a központi helyen, a Vándor válaszát hallgatva.
- Nos, kedves Vándor, elérkeztünk a válaszadáshoz. Mitől működik a szív? – tette fel a kérdést a Bölcs.
- Köszönöm Nektek ezt a 3 napot, élmény volt Veletek! Megláttam, milyen elfogadásban és boldogságban éltek. Mindent mértékletességgel tesztek, elbűvölő nyugalomban. Madarak csicsergésében, patak csörgedezésében, egymás hahotázásában lubickoltok. Munkátokat vidámságban végzitek.
Íme, a válaszom:
SZERETETszeretitek önmagatokat és mindenki mást, olyannak amilyen.
BOLDOGSÁGmindannyian azt csináljátok, ami boldoggá tesz. Nincs hiány érzése benneteket, elfogadásban vagytok életetekkel.
SIKERminden pillanatot szeretetben és boldogságban éltek meg. Ha valami nem sikerül, sikertelenség helyett a tanulás, fejlődés lehetőségét látjátok benne. Számotokra minden pillanat sikerrel teli, mert tudjátok minden úgy tökéletes, ahogy van.
Hála vette körbe Hazafalva lakóit, a Vándor helyes válasza hallatán. Tudták, a Vándor magával viszi, és útján haladva szétszórja Hazafalva üzenetét. Így sokak számára az élet tánccá alakul, boldogság és nyugalom ölelte mindennapokká. A Vándor már aznap reggel útjára indult, szívében a nyugalmas élet üzenetével. Itt a vége, nevess véle!
Kedves Olvasó! Képzeld el, hogy ez a hely, a varázslatos Hazafalva nincs is olyan messze. Közel van, talán nem is hinnéd mily közel. Ott van benned, ott mélyen Önmagadban találod belső forrásod. Igyál belőle rendszeresen, hogy Hazafalva békés életének üzenete mindig, minden pillanatban élénken Veled legyen!