BVT VirágTerápia

Bach VirágTerápia

„…Paracelsus tudta, ha  lényünk spirituális és mentális részei harmóniában lennének, betegség és rossz cselekedet sem létezhetne…”
Felmerül a kérdés mitől is kerülhetnek  helyükre a tettek és gondolatok.  A virágesszenciák segítenek a gondolatokat lecsendesíteni,  a gondolatok  lecsendesítése a tetteket  is helyére illeszti. Nem lehet eldönteni és nem is kell eldönteni, hogy a testi vagy a lelki tünetekből kell kiindulni mikor valakinek segítségre van szüksége. Az intuícióra kell hallgatni a páciensnek és a terapeutának egyaránt. Minden igaz tudás a belsőnkből ered. A páciensnek tudatosítania kell, hogy  ő a felelős a saját tetteiért és gondolataiért.  A terapeuta segítséget tud adni, hogy a páciens  teste megerősödjön, szelleme kitisztuljon, látóköre kitáguljon. Olyan szerkombinációt tud összeállítani, melyek a személyiség békéjét és harmóniáját teremtik meg.
„A betegségek a negatív gondolatok és negatív cselekedetek következménye, s egészséggé válnak, amint tetteink és gondolataink a helyükre kerülnek. Ha már  megtanultuk a panaszok, a szenvedések és a szorongás leckéit, akkor szükségtelenné válnak, s automatikusan el is tűnnek.” Edward Bach gondolatai a Magatoktól szenvedtek című előadásából.